sobota 17. září 2011

Road Sprint Břeclav


Akce jsme se zúčastnili v počtu pět festekařů, jedna festkařka ;-) a doprovodník Marťas na silničce. Všem účastníkům je třeba poděkovat za vzornou reprezentaci Fixed Beer Brno. Nejen, že jsme Břeclav pěkně vyžlutili, ale dovezli jsme i čtyři poháry ]:-P.
V Brně jsme se naskládali do couráku a razili. V Břeclavi po příjezdu jsme rekognoskovali situaci, pozdravili se s Benjem a odprezentili se. Pak dali nějaky pivisko, trosku zablbli (rozuměj potrénovali :-) ) na nadcházející závody.
Vše začlo road sprint rozjížďkama po čtyřech. Z každé rozjížďky postupoval do dalšího pouze první. Tady se nám úplně nedařilo. Naděje jsme vkládali do Sáby. Své kvality prokázal, když hned po startu ostatním odskočil o několik metrů. Bohužel ve spurtu ještě před otočkou rozštípal přední karbonový Zipp ráfek, při čemž si píchl vytrženou špicu i s niplem do holeně :-(. Nechtěl bych vidět ten smotek čtyřech lidí, kdyby Sába neměl trošku fóra a stalo se mu to v chumlu :-/. Je to tvrdej kluk, nechal se ošetřit a do rozjížďky lucky looserů nastoupil s půjčeným předním kolem. Aby dokázal, že je opravdu smolař dne tak tentokrát mu pro změnu spadl řetěz. I přes tyto trable neřekl poslední slovo ;-). Za dílčí úspěch se dá považovat, že jsem pro FBB urval jednu lucky looser rozjížďku a jako opravdový úspěch je nutno brát naši první bednu a stříbrný pohár za Verčin druhý flek v babách. Supr!
Po sprintech byla trošku prodleva, kterou všichni zúčastnění, krom organizátorů zajišťujících úklid dějiště sprintů, prožili v hospůdce či rajzováním po Břeclavi ;-). Až jsme se opět všichni sjeli, byl vyhlášen nohand trackstand. Disciplína, na kterou jsem si brousil zuby a... padlo to tam ];-). Finální soubojík s Benjem a dretatým seveřanem skončil ve prospěch FBB. Máme druhý, tentokrát zlatý pohár ;-).
Další z technických disciplín byl long skid. Naším nejžhavějším želízkem v ohni byl opět Sába. Našel jen jednoho přemožitele - Kryštofa. Druhým místem ještě naše úspěchy ve skidu neskončili. Mara pobral bronz. Perfektní!
Proběhlo vyhlášení, nějaký pokec a my se pomalu museli odebrat hrát vlakovou ruletu :-). 0:25 jelo z Břeclavi do Brna écéčko, kam se kola neberou, natož 7 kousků :-D. Děkujem panu průvodčímu, že nás nechal nastoupit - taková kompenzačka za smůlu, kterou vybral Sába.

Závěrem je třeba poděkovat Benjovi z Moraviafixed za uspořádání závodů, i všem zúčastněným za vytvoření fajn atmosféry a pěkné souboje.
Ještě jeden special thanks Benjovi za zapůjčení předního kola Sábovi na dojetí - na tom rozštípanym karbonu by to fakt nešlo.
















A úplně naprostým závěrem nějaké obrázky ;-)

6 komentářů:

  1. ta 3. fotka je ovšem opravdu geniální:-D

    OdpovědětVymazat
  2. genialni, kdyz se divam na ty fotky, tak mi tece slza z oka, skoda, ze sem nebyl.... priste! tesim se na dalsi a vidéjo! bude?

    OdpovědětVymazat
  3. Parádní akce jsem rád,že jsem tam byl,TANX!
    Ješte jen doplním,že Martin dostal sestřel hned za cílovou páskou,když ho nechtěně zavřel chlapík z Funbikes a při pádu se vohla retroklika Campa :-(.Večer se to ale vyřešilo nějakýma kořalkama...

    OdpovědětVymazat
  4. Tak vidím že ste poriadne reprezentovali a navyše vyzerá, že dostatočne kvalitne. Gratulujem!

    OdpovědětVymazat
  5. Hodně dobrej represent...;) Gratuluju všem. Tady na severu to nějak dvakrát moc nefrčí...:(

    OdpovědětVymazat