úterý 4. října 2011

Fixed Gear Contest, Frýdlant nad Ostravicí

Naše Fixed Beer plotna se jela opět pobavit na festkařské klání, tentokrát do Frýdlantu. Pořadatelem byl drtič sprintérských disciplín Vlastík Matýsek ;-).
Akce jsme se měli původně zúčastnit v pěti lidech, akorát trošku neklapl start z roli, odkud jsme vyrazili jen ve dvou s Karlosem :-/. Nicméně Sába vše napravil kolmým startem ve Fordu Escort Cabrio Supersport Racing Edition :-). Dovezl i Maru, nového festkařa.
Závod začal kolem s pevným startem na asfaltovém okruhu v areálu kempu. Výsledný čas sloužil i k rozřazení do následujících disciplín. Karlos se Sábou zajeli solidní časy. Škoda, že Karlík vytrhl nohu z pedálu v poslední točce. Nějakou vteřinku ho to stálo. Mně se to povedlo hned na startu :-D.
Sprintérské rozjížďky byly head to head. Karlos i Sába oba postoupili po smotku soupeřů po jejich nevydařeném le Mans startu :-)). Nezabednil z nás ale nikdo.
Ve festkokrosu byl z nás vidět nejvíc Sába, který skončil na nepopulárním bramborovém fleku - dobrá práce ;-). Veselá technická vložka byla CX překážka (klasické prkno nastojato), na které se to hned v prvním kole smotalo a jeden boryš skončil bez sedla - pro něj konečná.
Na vylučovačku Karlos pauzíroval. Sába bojoval na špici a já trestal zezadu jezdecké chyby soupeřů :-)). Vydrželo mně to ale jen pět kol :-).
Mimokolní  vložka... Najednou do areálu kempu přistáli z ničehonic tři parašousti :-).
A teď pro nás zlatý hřeb akce - skid competition. Sábu už předcházela pověst z břeclavského klání, takže komentátor už dopředu upozorňoval na masterskiddera z Brna. Napřed proběhlo zastřelovací kolo nanečisto. Sabit hned tak nějak nepřímo poukázal na nedostatečnou délku areálu :-D, což zopakoval v ostrém skidu a urval pro FBB pohárek do sbírky ;-). Pochvala před nastoupenou jednotkou! Pak už jen rozdal pár podpisů na ňadra fanynek (tečku nad i dělal na bradavku) a s Marou museli odrazit zpět do Brna.
S Karlosem jsme zůstávali i na večerní program. Kapela Zlomená Glajza v cyklistických převlecích hrála Tři sestry a Visáče. Dobrá čuryna ;-). Následně tvrdá lemtačka probíhala v klubovně :-D.
Vlastík měl akci velice slušně a imho i velkolepě (nafukovací brána, kapela...) zorganizovanou. Večer si stěžoval, že ne vše bylo podle plánu, ale to byly interní záležitosti, které jsme my, účastníci, neměli šanci zaregistrovat. Pokud je letošní ročník braný jako nultý, zavádějící, jsem zvědav, s čím Vlastík vyrukuje napřesrok :-).
Pár obrázků z mé krabičky je možno zhlédnout tady.

3 komentáře:

  1. dneska vecer bude nejak sumarizacni hospudka ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Super akce,kde a kdy? Bych aj dosel,ale bez kola.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak sraz je u Poutníka na 3-jce,na Mendláku vedle armyshopu v průjezdu sraz ve 20h,volal mě to pan zlomená lopatka... (Saba).

    OdpovědětVymazat