pátek 25. listopadu 2011

Londýn má nejrychlejší velodrom na světě



Na posledních olympijských hrách v Pekingu vybojovali britští dráhaři sedm zlatých medailí. Ve velkém očekávání budou diváci také během domácího olympijského svátku. Podmínky pro absolutní výkony mají reprezentanti dráhového sportu dokonalé. Sedmnáct měsíců před začátkem olympijských her v Londýně bylo slavnostně otevřeno první dokončené sportoviště – velodrom.

Hala s oválem v Olympijském parku, jejíž výstavba stála 94 milionů liber (2,7 miliardy korun), pojme šest tisíc diváků. Dráha vyrobená ze sibiřské borovice je podle organizátorů nejrychlejší na světě. Dráhu sestavoval tým 26 tesařů osm týdnů. Podle agentury AP při tom použili 350 tisíc hřebíků a 56 kilometrů prken dlouhých pět až šest metrů a širokých čtyři centimetry.

Organizátoři očekávají, že na dráhové disciplíny bude každý den vyprodáno. Kdo se bude chtít do velodromu podívat, bude muset sáhnout hluboko do kapsy. Vstupenky za 20 liber (cca 580 korun) platí pouze pro speciální skupiny. Lístky se pohybují podle kvality a důležitosti jízd od 50 do 325 liber (cca 1 450 – 9 400 korun). (peloton.cz)


1 komentář: