pondělí 12. srpna 2013

CX fixed gear lázeňský výlet na Javořinu

V sobotu jsme se Sršňákem změnili na poslední chvíli plán z jet na Vrancl na jet doprovodit kamarády z VUT na jejich týdenním MTB putování. Co se alespoň trošku dalo jet terénem, to jsme jeli mimo asfalt. Místy jsme se dostali i do míst, která byla prudce nejetelná. :-)
Sršňovi se podařilo prohulit plášť na hadr na dobrém půl metru s bonusovou centimetrovou lochnou uplně durch. V tu chvíli nám chyběl Bicycle Repairman, ale poradili jsme si i bez něj.
Doporučuji nekupovat levné nářadí, selže v nejméně vhodnou chvíli - teď je řeč o francouzáčku za 9Kč. :-D Ofašovaný plášť vydržel až do Hodonína, kde se Pavlíkovi po haluzi povedlo sehnat novou gumu, abychom mohli bezstarostně pokračovat k rybníku Lučina u Strážnice a druhý den se přehoupnout přes Javořinu do Luhaček.


V neděli po ranním pivu a očáchnutí se v rybasu jsme šli na věc. Po pár km zadefektil Pavlík předek. Proběhlo rychlé on the fly zalepení dírky a další trabl nás už naštěstí nepotkal. ...pokud nebudem počítat nesmyslný kufr při zdolávání vrcholu. :-D
Po cestě jsme potkali dokonce i velodrom. Sice nesplňoval UCI normy, páč na dvou místech byly schody v klopení, jinak dobrý. :-)
 Nahoře jen foto, sjezdovka obřákovýma obloukama dolů, halušky na Holubyho chatě a přes Slovensko do Luhačovic. Respekt Sršňákovi, páč to všecko dával bez brzdy a houpavý to kurva bylo. Jsem vpodstatě celou cestu děkoval za přední kotvu.

Z Luha dom vlakem s Trsátkama, večeřa u rákosek naproti nádraží, kde krom dvou početných hejn boverů přijel i japoneček na kole s brašnama snažíce se sehnat kamarádku, u které by přespal. Společnými silami jsme se jí dovolali a nipona doprovodili k ní před barák. Víkend zakončený dobrým skutkem. ;-)


Všechny fotky jsou k vidění zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat